Polazak: 5,30 sati Ilica 421
Povratak: U nedjelju oko 22 sata
Prijevoz: autobus Članski doprinos za izlet (akontacija): 75 € na bazi 40, a 80 € na bazi 30 izletnika
Opis:

8.03.2022. – OTOK UGLJAN – ŠĆAH (288 m/nv)

Polazak autobusa u 5:30 sati iz Vrapča, 5:35 hotel Antunović. Uz jednu pauzu na putu, dolazak u trajektnu luku Gaženicu i ukrcaj u trajekt u 9:30 sati. Plovidba 25 minuta.

Grupa A – planinarska tura: Preko –  tvrđava Sv Mihovil (265 m) – Plišivac – vrh Šćah (288 m) – Turkija. Autobus će nas dočekati na glavnoj cesti kod groblja. Krećemo prema malom mjestu Muline gdje se nalazi najznačajniji arheološki lokalitet na otoku Ugljanu iz 1. stoljeća s ostacima velike antičke uljare u kojoj se proizvodilo čuveno Liburnsko ulje. Ta je uljara bila jedna od najjačih na Mediteranu, a pored njenih ostataka danas se nalazi vjerna replika u prirodnoj veličini. Turu po prilici dugu 12 kilometara savladavamo za 4 sata laganog hoda.

Grupa B – planinarska tura Preko – tvrđava sv. Mihovil i natrag istim putem. Odlazak autobusom u Muline.

Zajednički povratak obje grupe iz Mulina. Vožnja trajektom do Gaženice. Smještaj  i noćenje u hostelu.

19.3.2023. – OTOK PAŠMAN – VELIKI BOKOLJ (274 m/nv)

Doručak. Odlazak iz hostela u 8 sati.. Plovidba trajektom Biograd n/m – Tkon.

Nastavak vožnje autobusom do mjesta Dobropoljane. Svi zajedno odlazimo na  turu od  Dobropoljane  do Velikiog  Bokolja  (274 m/nv ), najviši vrh otoka Pašmana. Do vrha tura traje 1,5 sat te prolazimo staza dužine 2,5 kilometara i savladavamo uspon  od 286 metara  Povratak u autobus, vožnja do Tkona. plovidba trajektom do Biograda n/m.  Povratak u Zagreb oko 22 sata.

 

 

 

 

 

 

Težina staze: lagana
Oprema: Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodiči:  Irena Hustić –  pomoćni vodiči: Đurđica Matković, Vladimir Varga
Napomena: Hrana i piće iz ruksaka ili u nekom od lokala na terenu. Smještaj u četverokrevetnim sobama s krevetom na kat uključuje spavanje i doručak. Spavanje u dvokrevetnoj sobi se nadoplaćuje 16€ po osobi.
Prijave i informacije: Đurđica na 091 487 2244  ili putem forme
od do
zakazano Arhiva Prošli izleti