Polazak: 7,00 sti Ilica 421
Povratak: oko 21 sat
Prijevoz: autobus Članski doprinos za izlet (akontacija): 24 € na bazi 40, a 29 € na bazi 30 izletnika
Opis:

Nakon vožnje do Rapca, naša tura počinje kod hotela Narcis Maslinica. Prema starom gradu Labinu uspinjemo se i krećemo najljepšim zaštićenim prirodnim krajobrazom Labinštine. Prolazimo pored izvora Vrućak i Blažićevo, a putem nas prate potočići. Oni hrabriji i spretniji će kod slapa moći proći tehnički zahtjevan detalj jer se koriste ruke te klinovi i uže koji su tamo postavljeni, a koji je dio labinskog planinarskog puta. Ostali uživaju u laganoj stazi. Nastavljamo dalje preko vijugavih sedrenih barijera preko kojih se prelijevaju slapovi potoka Pećina, a u tajanstvenoj Negrijevoj spilji krije se izvor. Na samo par minuta od staze nalaze se ostaci romaničke crkvice sv. Hadrijana (12./13. st.) koju ćemo također posjetiti.

U Labinu radimo pauzu od 1 – 1,5 sati za slobodno vrijeme.  Stari grad Labin odiše duhom starine i mističnosti te nas poziva na otkrivanje njegovih čari i ljepote. Možemo prošetati starom jezgrom i uživati u čarobnu pogledu s Fortice na Rabac, otok Cres i Učku ili jednostavno popiti kavu i zasladite se kolačem u nekom od ugostiteljskih objekata.

Povratak u Rabac započinjemo Alejom velikana kroz borovu šumu (Pinetu) te se dalje spuštamo Sentoninom stazom. Labinska božica Sentona zaštitnica je putnika.  Spuštanjem po stazi dolazimo do spajanja sa Stazom božanskih izvora te nastavljamo put prema autobusu uz čarobne potoke.

Trajanje hoda: oko 3 sata (bez pauza)

 

 

Težina staze: kondicijski i tehnički nezahtjevna
Oprema: Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodiči:   Dragan Turkalj, Irena Hustić,  pomoćni vodič: Vladimir Varga
Napomena: Hrana i piće iz ruksaka, postoji mogućnost organizacije ručka
Prijave i informacije: Dragan  091 527 5591 ili putem forme
zakazano Arhiva Prošli izleti