Polazak: Parking Ilica 421 u 6 sati
Povratak: oko 21 sat
Prijevoz: autobus Članski doprinos za izlet (akontacija): 130 kuna na bazi 30 izletnika,

110 kn na bazi 50 izletnika

Opis

Bjelolasica najviša planina Gorskog kotara u lancu Kapela (vrh Kula 1534 m) ime je dobila po uskome svijetlom hrptu koji se ističe iznad šumskog pojasa osobito kad je pod snijegom.

S vrha Bjelolasice se pružaju najljepši vidici: na zapadu se naziru otoci Krk, Cres, Lošinj te Kvarnerski zaljev s Učkom, prema sjeverozapadu u daljini se vide Julijske Alpe, Kamniške Alpe, a bliže su goranski vrhovi – Zagradski vrh, Burni Bitoraj , te Risnjak , prema sjeveru Ravna Gora, na istoku se nazire u daljini Lička Plješivica, na jugoistoku se pruža pogled na cijeli greben Velebita od Svetog brda do Vratnika, na jugu, Bijele i Samarske stijene, te bezbroj većih i manjih vrhova.

Od Begovog Razdolja nastavljamo još 6 km do Vrbovske Poljane, tu počinje staza koja vodi do vrha Bjelolasice, zatim nastavljamo hrptom i preko skloništa Jakob Mihelčić vraćamo se do autobusa ,cc 3 sata. Zatim tko hoće, nastavljamo preko planinarske kuće Jančarica i Matić Poljane do Tuka , cc 2,5 sata, a ostali idu autobusom do Tuka gdje se opet sastajemo u planinarskom domu Bijele stijene na Tuku.

Dužina staze je 13 km, visinska razlika 650 m.

 

Težina staze: Umjereno zahtjevna

Oprema: Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodiči: Dragan Turkalj i Dijana Maljevac
Napomena: Hrana iz ruksaka i u domu na Tuku prema dogovoru sa domarom.
Prijave i informacije: Dijana 091 736 5843 ili preko forme
zakazano Obavijesti Prošli izleti