Polazak: 6,00 sati llica 421  Povratak: u večernjim satima
Prijevoz: Autobus  Cijena:  Autobus 220 kn na bazi 30 putnika ili 180 kn na bazi 40 putnika
 

Obje grupe: Iz Zagreba krećemo prema otoku Krku i trajektnom pristaništu Valbiska gdje se ukrcavamo na trajekt za otok Cres. Nakon pola sata plovidbe stižemo u trajektno pristanište Merag i vozimo se dalje preko otoka Cresa do gradića Osora kroz koji prolazimo i nastavljamo do naselja Nerezine na otoku Lošinju, koje je ujedno i polazišna točka naše ture (obje grupe).

 

Grupa A:

Nerezine- Sv.Mikula (557 m) – Televrina (588 m) – Pl. kuća Sv.Gaudent – Osor – Iz centra Nerezine krećemo prema obroncima Osorsčice i nakon 15 minuta stižemo do početka markirane planinarske staze. Staza u početku vodi izmedu suhozida, kroz gustu otočku vegetaciju te se nakon 15-ak minuta polako otvara i serpentinasto, preko odmorišta i vidikovca Počivalice, uspinje prema vrhu Sv. Mikula (557 m,vrh HPO).

Na vrhu, s kojeg se pruža predivan pogled na čitavo otočje Cresko-Lošinjskog arhipelaga, radimo pauzu za okrijepu i fotografiranje. Nakon pauze krećemo na Televrinu {588 m), najviši vrh Osorsčice i otoka te nastavljamo dalje prema pl.kući Sv.Gaudent. Nakon kraće pauze, dijelom makadamskom cestom, spustamo se u Osor gdje nas čeka grupa B. Povratak u Zagreb.

Grupa B:

Nerezine – Sv.Mikula {557 m) – Nerezine. Iz Nerezina krećemo prema vrhu Sv.Mikula (577 m, vrh HPO) gdje radimo dužu pauzu za okrijepu i fotografiranje.  Grupa se istim putem vraća u Nerezine, ukrcava u autobus i kreće prema Osoru. Po dolasku u Osor krećemo u razgledavanje ovog gradića bogate povijesti. Po dolasku grupe A, krećemo za Zagreb u koji stižemo u večernjim satima.

 

Tezina staze: GRUPA A: Umjereno zahtjevno, 13 km, cca 600 m uspona. Vrijeme hoda : cca 5 sati

GRUPA B: Nezahtjevno, 8 km, cca 500 m uspona. Vrijeme hoda: cca 4 sata (kružna tura)

Oprema :

Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima: čvrste planinarske cipele, slojevita odjeća, zaštita od vjetra (kapa i tanke rukavice), štapovi za hodanje, prva pomoć, čeona svjetiljka

Vodiči: Irena Hustić 091 489 9767 ; Igor Gotal-Lukša  099 3840 030
Napomena:  Hrana i piće iz ruksaka.

Svi prijavljeni sudionici planinarskog izleta dužni su prije početka ture, a prilikom ulaska u autobus, dati na uvid i provjeru vazeću COVID putovnicu, u digitalnom obliku ili kao fizički dokument.

Sudjelovanje na izletu nije moguće bez predočenja valjane COVID putovnice.

 

Prijave*: Igor Gotal-Luksa,+385 99 3840 030, igotallu@gmail.com , zaključno sa 29.siječnjem .

Prijavom na izlet svaki član Drustva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da prihvaća trasu izleta, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.

Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vrenmenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

* Uplata 48h nakon prijave na sastanku Društva ili na račun Drustva osigurava mjesto u autobusu.

 

 

zakazano Arhiva Prošli izleti