RAB – PREMUŽIĆEVA STAZA – 1.5.2021.
Polazak:  7,00 sati, parking Ilica 421 Povratak:  u kasnim popodnevnim satima
Prijevoz:   autobus Cijena:  230 kn na bazi 25 polaznika
Opis:

Grupa  A

Rab –  Mundanije  –  Kamenjak  (408       m/nv)     –   3  sata

Prilazni  put  i cesta  za  vrh  Kamenjak  ili Straža  počinju  u naselju  Mundanije  na Rapskom polju.  Markacija najprije prati cestu, a zatim s nje skreće lijevo na građenu stazu koja vodi do vrha. Stazu je projektirao Ante Premužić.  Staza vodi djelomično šumom, a posljednjih 15 minuta po otvorenom kamenitom terenu. Lijevo od puta su ostaci Tomašićeve vidilice, vidikovca orijentiranog prema Rabu koji su uredili rapski planinari izmedu dva svjetska rata. Duž hrpta mogu se napraviti dugačke uzdužne ture, ali je to vrlo naporno zbog krševita terena, izloženog suncu. Savladavanje uspona od 335 m.

Grupa B

Park-šuma Komrčar – šetnica uz more do samostana sv. Eufemije  –  3 sata

Obilazak park-sume Komrčar – zelenog bisera grada Raba. Park šuma se naslonila na zidine starog grada Raba. Uživat ćemo u ugodnom mirisu četinjača i zimzelenog raslinja što se osobito pojačava u svibnju kad cvjetaju brnistra, pitosporum, broć. Tu raste šuma hrasta crnike i agave koja pridonosi egzotičnom ozračju ovog parka. U svibnju možemo vidjeti bujne rascvale plave busene istarskog zvončica koji obrastaju zidine starog Raba. Nakon šetnje kroz park, spustit ćemo se do obale i krenuti prekrasnom šetnicom do samostana sv. Bernardina i centra Raba.

Težina staze:  Lagana do srednje teška
Oprema:  Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodiči:  Mladen Jakopec, Đurđica Matković
Napomena: 

Na putu slijedimo upute stožera, maske obavezne kao i poštivanje propisanog razmaka.

Prijave i informacije: na broj telefona  091 934 5567

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu,  da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Obavijesti Prošli izleti