Cesargradska gora – Klanječki putevi
Subota, 21.12.2019.
Polazak: Ilica 421, 07:00 sati Povratak: oko 19:30
Prijevoz: autobus Akontacija: 100,00 kn (na bazi 20 osoba) Ostali troškovi: ulaznice, galerija i stručno vodstvo 25 kn, Muzej Kumrovec 15 i 25 kn
Opis:

 

09:00 Polazak iz Klanjca, planinarskom stazom do vrha Japica 509 m HPO, gdje je predviđen kraći odmor, slikanje. Nastavljamo dalje do planinarske kuće Cesargrad 460 m, gdje je predviđen duži odmor i okrepa iz ruksaka. Nakon odmora vraćamo se u Klanjec gdje je organiziran obilazak galerije Antuna Augustinčića uz stručno vodstvo,  posjet Crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije i u podrumu samostana sarkofaga obitelji Erdody.

Autobusom idemo do Kumrovca gdje je predviđen obilazak Muzeja Staro selo Kumrovec

 

Težina staze: lagana kružna staza, oko tri sata hoda, visinske razlike 300 m
Oprema: osnovna planinarska oprema, prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše i hladnoće, štapovi, kapa. Hrana iz ruksaka.
Vodič: Irena Hustić
Napomena: Organizator zadržava pravo izmjene programa prema uvjetima na terenu.
Prijave i informacije: na broj telefona 091 489 97 67

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Prošli izleti