- PD Medvednica - https://pdmedvednica.hr -

MEĐIMURSKI PLANINARSKI PUT – 25.02.2023. – OTKAZANO!!!

Polazak: 7,00 sti Ilica 421
Povratak: oko 20 satI
Prijevoz: autobus Članski doprinos za izlet (akontacija): 19 € na bazi 30, a 15 € na bazi 40 izletnika
Opis:

       Međimurski planinarski put je osnovalo HPD Željezna gora 1987 godine, a od 2016. ga održava PD Bundek iz Murskog Središća. Međimurski planinarski put je planinarska obilaznica linijskog tipa i ukupne je dužine 26,5 km, a za prolazak je potrebno 7 do 8 sati ne računajući vrijeme odmora. Prolazi kroz međimurske gorice bez nekog višeg, istaknutog vrha. Najvišim vrhom smatran je Mohokos (344m/nv) u naselju Vučetinac. On je kontrolna točka Hrvatske planinarske obilaznice (KT HPO),kao i obilaznice Najviši vrhovi hrvatskih županija i zagorskog planinarskog puta (ZPP):

Obilaznica ima 9 kontrolnih točaka, a započinje u centru Čakovca na Trgu Republike, glavnom gradskom trgu. Prolazi pored starog grada Zrinskih pa kroz naselja i preko brežuljaka povezuje prirodne ljepote te kulturne i turističke znamenitosti i osobitosti Gornjeg Međimurja. Na putu su vidikovci sa kojih se pružaju pogledi na hrvatske, slovenske, austrijske planine i mađarske brežuljke. Obilaznica završava u naselju Štrigova, te je moguće i polazak u suprotnom smjeru.

Opis rute: Na Međimurskom planinarskom putu krećemo iz Štrigove, prelazimo 12 km i savladavamo visinsku razliku od 160 m. Na putu imamo 5 kontrolnih točaka (1-Štrigova, 2-Štrigovčak, 3-Železna Gora, 4-Vukanovec i 5-Mohokos). Dolaskom do Mohokosa završavamo našu rutu.

 

 

Težina staze: kondicijski i tehnički nezahtjevna
Oprema: Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodiči:   Irena Hustić, Dragan Turkalj – pomoćni vodiči : Vladimir Varga, Đurđica Matković
Napomena: Hrana i piće iz ruksaka
Prijave i informacije: Dragan  091 527 5591 ili putem forme
zakazano Arhiva Prošli izleti