PLANINARSKO DRUŠTVO „MEDVEDNICA“

u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zagreb

organizira

                                                                                                                               Opću planinarsku školu.

Veljača – lipanj 2023. godine

Opća planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela, odnosno  predavanja i izleta, prema Pravilniku o općoj planinarskoj školi hrvatskog planinarskog  saveza.

Opća planinarska škola daje kvalitetnu osnovu za djelovanje u organiziranom  hrvatskom planinarstvu, omogućava stjecanje općih znanja i vještina iz područja  planinarstva te pruţa temelje za nastavak školovanja u raznim planinarskim  specijalnostima organiziranim u Hrvatskom planinarskom savezu.

Opća planinarska škola provodi se prema programu HPS-a.

Predavanja se održavaju u večernjim satima, ponedjeljkom, u prostorijama Mjesnog  odbora Vrapče Centar, Ilica421, jednom tjedno, po 2 školska sata.

Sastavni dio opće planinarske škole su izleti u planine (pet jednodnevnih i tri  dvodnevna) ispunjeni praktičnim vježbama.

Prijave i upisi

Broj polaznika škole je ograničen veličinom predavaonice i kapacitetom planinarskih  domova na 30 polaznika. Redovna cijena opće planinarske škole iznosi 75,00 eura  plativo odjednom ili po dogovoru na rate (2). Uz to je obavezno učlanjenje u PD  Medvednica..

U cijenu su uključeni: vodstvo škole, organiziranje predavanja, terenskih vježbi i  izleta, Planinarski priručnik, majica društva, zamka i kompas. U cijenu nisu uračunati  troškovi izleta, prijevoza, spavanja u domovima i hrane. Ako pojedinac želi prekinuti  školovanje zbog privatnih, poslovnih ili zdravstvenih razloga, PD Medvednica nije  dužna vratiti novac za školovanje i članarinu u HPS-u.

Teoretski dio nastave će se održavati, ponedjeljkom, počevši od 06.02.2023. godine  s početkom u 18,30 sati u velikoj dvorani MO Vrapče Centar, Ilica 421.

Prijave i upisi počinju objavom ove najave, a traju do popunjenja upisne kvote.  POPUNJENO!!! (PRIJAVE SE VIŠE NE PRIMAJU!)

Dodatne informacije o školi možete saznati svake srijede na sastanku Društva od 20  do 21 sat, prostorije MO Vrapče Centar Ilica 421, upitom na adresu e-pošte pd.medvednica@hps.hr, na našoj web stranici https://pdmedvednica.hr/ ili na našoj  Facebook stranici

Teorijski dio obuhvaća sljedeća predavanja:

1.Planinarstvo

  1. Povijest planinarstva
  2. Planine
  3. Oprema
  4. Korištenje tehničke opreme
  5. Pripreme za odlazak u planinu
  6. Kretanje u planinama
  7. Orijentacija
  8. Boravak u planinama
  9. Osnove speleologije
  10. Zaštita prirode
  11. Meteorologija
  12. Opasnosti u planinama
  13. Spašavanje u planini i HGSS
  14. Prva pomoć

Praktični dio nastave odnosno Plan izleta za polaznike planinarske škole može se  vidjeti na stranici pd.medvednica.hr

Izlete planinarske škole vode školovani planinarski vodiči HPS-a.

Ciljevi izleta su hrvatske planine: Medvednica, Zeleni vir i Skradski vrh, Žbevnica,  Kozjak, Biokovo, Lisca, Vaganski vrh i Dinara.

Popis obavezne planinarske opreme za polaznike škole:

Visoke planinarske cipele – gojzerice

Veliki planinarski ruksak (40L do 60L)

Vreća za spavanje i podloga za spavanje

Svjetiljka, najbolje čeona

Štapovi,

Prva pomoć

 

Savjetujemo da posudite opremu od rodbine i prijatelja ako ste u  mogućnosti. Planinarska oprema se nabavlja postepeno, stoga pričekajte  predavanje o opremi.

Predavači su istaknuti članovi HPS-a – vodiči instruktori, liječnik, speleolog, članovi  HGSS-a itd.

Upisom u planinarsku školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i  psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na  vlastitu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati  programa izleta, odluka i uputa vodiča

Voditelj škole je:

Irena Hustić, mob. 091/489 9767 ili mail pd.medvednica@hps.hr

od do
zakazano Obavijesti Planinarska škola
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. medication without a doctors prescription https://hafbeltminla.zombeek.cz/

    You mentioned this very well!

Comments are closed.