- PD Medvednica - https://pdmedvednica.hr -

DJEČJA PLANINARSKA ŠKOLA – 06.9.2023. – 03.12.2023.

I ove jeseni Planinarsko društvo Medvednica iz Zagreba organizira  Dječju  planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dobi, od 7 do 15 godina.

Prijave kreću danom objave obavijesti  i traju do popunjenja škole ( 30 polaznika).  Upisi u dječju planinarsku školu bit će 6. rujna 2023. godine   Škola će početi 17. rujna,  a onda  sve do kraja  studenog slijede predavanja, izleti i vježbe,  sve usklađeno s programom školovanja Hrvatskog planinarskog saveza.  Prilikom upisa polaznici će dobiti plan i program Male planinarske škole.  Škola se izvodi tijekom najmanje sedam dana boravka u planini.

Po završetku škole svi polaznici koji će prisustvovati na 70 % predavanja i izleta dobit će diplomu Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj dječjoj planinarskoj školi. Predavači i vodiči izleta iskusni su planinarski vodiči, licencirani od strane Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza te pedagozi i odgajatelji educirani za rad s djecom.

Teme koje će se obrađivati na predavanjima: kretanje po planini, planinarski putovi i obilaznice, ponašanje u planini, planinarska oprema, opasnosti u planini, HGSS, prva pomoć u planini, orijentacija, korištenje karte i kompasa,visokogorstvo, penjanje, tehnička (penjačka) oprema, speleologija, pripreme za odlazak na izlet, boravak u planini, planinarske kuće, domovi, skloništa, prehrana u planini, poznavanje planina, planinarska organizacija, planinarska literatura, povijest planinarstva, meteorologija, zaštita prirode.

IZLETI:

Zapadna Medvednica, Slavonija, Lička Plešivica, Hrastovičk Gora, Učka, Bilogora, Kalnik i Strahinjčica.

Vježbe: kretanje u planini, čvorovi, izrada rukohvata, korištenje karte i kompasa (orijentacija), podizanje šatora, izrada improviziranog zaklona).

Predavanja, izleti i vježbe prilagođeni su uzrastu polaznika.

Plan izleta i vježbi podložan je promjenama, sukladno vremenskim i drugim uvjetima na terenu.

Članski doprinos u organiziranju škole iznosi 40 eura u što je uključena majica, dnevnik i zamka. Sudionici izleta snose troškove prijevoza i prehrane.

 Voditelj Dječje planinarske škole: Irena Hustić, planinarski vodič

Prijave: Irena na mob 091 489 9767,  ili na mail Društva:  pd.medvednica@hps.hr [1]

 

od do
zakazano Obavijesti Planinarska škola