- PD Medvednica - https://pdmedvednica.hr -

MALA PLANINARSKA ŠKOLA 2021 – 08.09. – 14.11.2021.

Ove jeseni Planinarsko društvo Medvednica iz Zagreba  organizira malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dob, od 7 do 15 godina. Škola  će početi 8. rujna upisom polaznika. Nakon toga, sve do sredine studenog, slijede predavanja, izleti i vježbe, sve usklađeno s programom školovanja Hrvatskog planinarskog saveza. Prilikom upisa polaznici će dobiti plan i program Male planinarske škole.

   Škola se izvodi tijekom najmanje sedam dana boravka u planini.

    Po završetku male škole svi polaznici koji će prisustvovati na 70 % predavanja i       izleta dobit će diplomu Hrvatskog planinarskog saveza o završenoj maloj planinarskoj školi. Predavači i vodiči izleta iskusni su planinarski vodiči, licencirani od strane Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza.

Teme koje će se obrađivati na predavanjima: kretanje po planini, planinarski putovi i obilaznice, ponašanje u planini, planinarska oprema, opasnosti u planini, HGSS, prva pomoć u planini, orijentacija, korištenje karte i kompasa, visokogorstvo, penjanje, tehnička (penjačka) oprema, speleologija, pripreme za odlazak na izlet, boravak u planini, planinarske kuće, domovi, skloništa, prehrana u planini, poznavanje planina, planinarska organizacija, planinarska literatura, povijest planinarstva, meteorologija, zaštita prirode.

 

Izleti:

Zagrebačka gora, Samoborsko gorje,  Špilja Lokvarka i šuma Golubinjak, Ravna Gora,  Sjeverni Velebit: Zavižan, Zavižanska Kosa i Botanički vrt, Hrastovačka Gora, Učka

Vježbe: kretanje u planini, čvorovi, izrada rukohvata, korištenje karte i kompasa (orijentacija), penjanje u stijeni (po želji), podizanje šatora, izrada improviziranog zaklona.

Predavanja, izleti i vježbe prilagođeni su uzrastu polaznika. Plan izleta i vježbi podložan je promjenama, sukladno vremenskim i drugim uvjetima na terenu.

Školarina iznosi 150 kuna, sudionici izleta snose troškove prijevoza i prehrane. Polaznici dobivaju Planinarski priručnik i zamku.

 

Voditelj male škole: Irena Hustić, planinarski vodič

Dragan Turkalj, planinarski vodić

Marina Gotal-Lukša

Informacije i prijave na broj 091 4899 767 ;  e-mail: pd.medvednica@hps.hr [1]

                                 srijedom, 20 do 21 sat, Ilica 421, na sastanku društva.

od do
zakazano Arhiva Obavijesti Planinarska škola