Poštvani prijatelji, planinarke i planinari; o Željku Avdagiću Dedi ne treba mnogo govoriti. O njemu mnogo znamo. Mnogi od nas su zavoljeli planine uz njega, mnogima je svoju ljubav za prirodu pretočio u smisao slobode i slobodnog vremena. Njemu u čast, njemu u spomen ćemo u subotu 03.07. ove godine predstaviti memorijalnu, Planinarsku obilaznicu koju smo posvetili njegovu životu i djelu.

Planinarska obilaznica Željko Avdagić Deda, veže 20 kontrolnih točaka, svih, na neki način, uvjetovnih njegovim životnim putom. Vrapčanska obilaznica, Vila Velebita, obilaznice koje je osobno trasirao, i vrhovi naših planina bili su često obitavalište našeg Dede. I zato želimo da prvi vikend u srpnju bude dan posvećen njemu. Neka i dalje živi njegova priča i njegov duh dok budemo koračali njegovim stopama, dok budemo koračali Dedinom obilaznicom.

Ove godine dočekat će vas planinari PD Medvednica na Ponikvama, poželjeti Vam dobrodošlicu na planinarski način a zatim vas provesti nekom od Dedinih staza. Po povratku na Ponikve, nastavit ćemo druženje uz jelo i piće koje će pripremiti naši članovi a sukladno mjerama koje bude odredio Stožer.

Toga dana moći će se i kupiti Planinarska obilaznica Željko Avdagić Deda, obići dio ili cijela sastavnica zapadnom Medvednicom, obići neki od putova Dedinog pohoda te će po ispunjenju uvijeta obilaznici biti nagrađeni prigodnom značkom.

Očekujemo Vas, veselimo se Vašem dolasku a sve informacije i najave možete izvršiti na mail pd.medvednica@hps.hr ili na broj Društva 091 4899 767.

I na kraju zahvaljujemo HPS-u, Komisiji za putove na velikoj pomoći u realizaciji ovog našeg projekta.

Dragi planinari, sretno i vedro!

 

od do
zakazano Arhiva Obavijesti