Špilja Lokvarka – Veliki i Mali Planik  (izlet OPŠ) – 14.3.2021.
Polazak:  8,00 Ilica 421 Povratak:  oko 20 sati
Prijevoz:  autobus Cijena:  100 kn na bazi 25 izletnika, ulaz u špilju 60 kn (više od 35 ljudi – 40 kn)
Opis:

U Lokve, uz kratko zaustavljanje na putu , stižemo oko 9,30. Ulaz u špilju predviđen je oko 10 sati,a razgledavanje traje oko 1 sat. Špilja ima 6 etaža od kojih su 4 otvorene za posjetitelje. Duljina zasad otkrivenog dijela iznosi 1179 metara, a dubina 275 metara. Temperatura unutar špilje je od 7 do 9 stupnjeva.

Nakon posjeta špilji slijedi uspon na Kamenjak. Kamenjak je mala osamljena skupina strmih vapnenačkih stijena što što se dižu iz šume iznad istočne strane Grobničkog polja. U tom slikovitom hrptu,  koji se pruža u dužini od 600 metara u dinarskom smjeru, ističu se tri vrha – glavni vrh (Veliki Kamenjak, 837 m), zapadni  (685 m, nije planinarski obrađen) i jugoistočni Mali Kamenjak (771 m). S Malog Kamenjaka se pruža najljepši pogled. Naš put nas vodi prvo na Mali Kamenjak, a onda na Veliki Kamenjak. Ukupno vrijeme predviđa se 3 sata za penjanje na oba vrha. Staza je lagana do srednje teška za one koji se odluče do samog vrha.

 

U samoj organizaciji izleta slijedimo savjete stožera, maske su obavezne.

 

Težina staze:  LAGANO DO SREDNJE ZAHTJEVNO
Oprema:  Standardna planinarska definirana  vremenskim uvjetima. Štapovi obavezni.
Vodiči:   Irena Hustić, Dragan Turkalj, Dijana Maljevac
Napomena:

Hrana iz ruksaka, postoji mogućnost dogovora za kasni ručak u šumi Golubinjak (30 – 50 kuna obrok).

Prijave i informacije: na broj telefona  091 489 9767

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vrenmenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Arhiva Prošli izleti