- PD Medvednica - http://pdmedvednica.hr -

PD MEDVEDNICA NA PETROVOJ GORI 7.10.2023.

Danas je Petrova Gora ugostila gljivare i planinare. A kakvo bi mi društvo bili da nemamo oboje. Gljivari su se odazvali pozivu Gljivarskog društva Karlovac a planinari su sami odredili svoju rutu i vikend je mogao da počne.

Doručak na Muljavi a onda košare i štapove u ruke i pokret.

Planinare su poveli Dragan i Marijana, pomoć su im bili Ivana i Željko. U 3 sata hoda prešli su 12 kilometara  prelazeći turu… Lovački dom Muljava – Rimski put – Veliki Petrovac – Mali Petrovac – Mali Velebit –

Lovački dom Muljava.

Najzanimljiviji trenutak izleta; izlazeći iz kombija na grobu Petra Svačića komentiram – ” kad bi bar sad tu bio naš Željko, da nam malo osvijesti ovo mjesto” …i nakon 3 minute iz šumarka s druge strane puta izlazi ekipa sa Željkom😊. Nismo ništa tempirali ali netko je u priču umiješao svoje prste 😁. Hvala Željko, uživali smo u tvom trenutku povijesti.

Skoro isto smo prešli i mi gljivari, doduše malo komotnije, uz svesrdno vodstvo našeg naj gljivara Marka, Marko Barukcic , koji nam je samo malo odškrinuo knjižicu svojih terena u pronalaženju gljiva. Košara je, na radost gljivara, bila puna. Druženje smo zasladili nadaleko poznatim palačinkama iz Lovačkog doma na Muljavi.

 

Tekst by: Irena Hustić