- PD Medvednica - http://pdmedvednica.hr -

VINCEKOVO U MEĐIMURJU – 22.01.2023.

Polazak: U 7,00,  Ilica 421
Povratak: oko 20 sati
Prijevoz: autobus Članski doprinos za izlet (akontacija): 30 izletnika 17€, 40 izletnika 14€
Opis:

Ove godine Vas na Vincekovo vodimo u Međimurje.

Naš pohod počinje u  toplicama  Sveti Martin  i stazu dužine 15 kilometara očekujemo prijeći za 5 sati laganim hodom.

Na stazi će nas malo ometati domaćini, nudeći nam čaj, međimursku rakiju, vino i slaninu a za sve to mi ćemo im se odužiti uplatom kotizacije pohoda koja iznosi 3 eura. Taj iznos će u autobusu pokupiti naš Žarko te vas molimo da pripremite sitan novac. Važna informacija, djecu organizator časti, znači na njih se kotizacija ne odnosi.

Početak staze prolazi vinorodnim brežuljcima, od Grkovščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka i Baloga. Na jednom od naših odmorišta dočekat će nas vinski biskup i zamolit nas za pomoć u  Vincekovom obredu.

Naš doprinos blagoslovu trsja završava u Murskom Središču, gdje ćemo u sportskoj dvorani koja se smjestila uz Dravu, blagovati ručak koji nam je skuhao domaći. A što je to…pa znate…planinarski grah. Cijena simbolična, oko 4 eura. Za ručak ćemo se unaprijed prijaviti.

Oni koji ne žele iz nekog razloga hodati mogu po dogovoru s organizatorom provesti vrijeme u nekom od mjesta našeg hoda. Postoji mogućnost ostanka u toplicama na kupanju.

Tužni ćemo, oko 16,30 sati,  napustiti naše domaćine, i ostaviti ih da se i dalje zabavljaju uz hranu, piće, glazbu i ples i uputiti se prema selu Pleškovac te se popeti  na najviši vrh međimurkse županije, Mohokos, visok 344 metra. Žig vrha je  potrebno utisnuti u Hrvatsku planinarsku obilaznicu pa ćemo strpljivo pričekati naše žigomane da to učine u gostionici Amadeus koja žig čuva.

 

Težina staze: lagana
Oprema: Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Organizator pohoda: Žarko Cvetković
Napomena: Može se uzeti nešto za jesti i piti iz ruksaka
Prijave i informacije: Žarko Cvetković 091 509 4562 ili  putem forme
zakazano Arhiva Prošli izleti