Polazak: U 7,00 Ilica 421
Povratak: oko 22 sata
Prijevoz: autobus Članski doprinos za izlet (akontacija): 180kn na bazi 30 izletnika
Opis:.

Krećemo iz Zagreba u 7 sati autocestom do Nove Gradiške, a zatim lokalnom cestom do Požege, pa do Velike, gdje izlazi A grupa , a ostali nastavljaju autobusom do Jankovca .

Grupa A :Kreće iz Velike na vrh Lapjak (667 m/nv,KT HPO), pa na Nevoljaš (739 m/nv) i spuštamo se na Jankovac (475 m/nv). Du!ina staze je 8,5 km,visinska razlika uspona  je 723 m, a silaska 476 m, Prelazi se za 3 sata i 30 min.

Grupa B: Dolazi na Jankovac i prolazi kružnom Grofovom poučnom stazom duljine 2,5 km, bez većih visinskih razlika te boravi u okolici Doma (ili u Domu) do dolaska A grupe.

Mala škola:  Obilazi Grofovu poučnu stazu i ostatak vremena provodi u igranju na okolnim livadama .

Jankovac: lzletiste Jankovac biser je naših slavonskih planina. Visoravan je smještena na sjevernoj padini Papuka na 475 m nadmorske visine. Jankovac je u jednoj lijepoj prirodnoj dolini, koju okružuju bogate bukove šume i brojni izvori i potoci podno Papuka. Današnji planinarski dom na Jankovcu jedan je od najljepših planinarskih domova u Republici Hrvatskoj. Dom je stalno opskrbljen i svakom posjetitelju nudi bogat asortiman jela i pića.

Tezina staze:

Grupa A – kondlcljskt umjereno zahtjevno, tehnički nezahtjevno

Grupa B-  kondicijski i tehnički nezahtjevno

Oprema: Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodiči:Irena Hustić, Dragan Turkalj, Vladimir Varga
Napomena: Hrana iz ruksaka ili u domu na Jankovcu
Prijave i informacije: Dragan 091 527 5591
zakazano Arhiva Obavijesti Prošli izleti