PD Medvednica – Vincekovo na Bilogorskoj vinskoj cesti!

Veseli Medeki i gosti iz drugih društva obilježili su Vincekovo na planinarski način. Bio je prekrasan sunčan dan! Domaćini – OPG Šapić – Izletište i Vinotočje Vinia – su nas dočekali s prigodnim doručkom na svom imanju u selu Purićani.

Slijedio je blagoslov vinograda posvećenim vinom. Na trsju su bile obješene kobasice, špek, sušeni buncek kao znak želje za dobrim urodom. Domaćin je obrezao prvi trs.

Nakon ceremonije krenuli smo uz pratnju vodiča na prekrasnim konjima na našu planinarsku šetnju uz njive, šume, vinograde i pašnjake do sela Maglenča.

Tu smo posjetili etno-kuću autohtonih hrvatskih Roma Lovara. Prijazni domaćini Goran i Slađana uz čaj od lavande, pogaču i raznovrsne rakije upoznali su nas s romskom poviješću, tradicijom, običajima i umjetnošću. Jako zanimljivo i poučno. Shvatili smo kako malo znamo o životu Roma Lovara!

Nakon zajedničkih fotki nastavili smo hodati do PD Kamenitovac uživajući u prekrasnim pogledima na bilogorske brežuljke.

Povratak u Purićane gdje smo nastavili slaviti Vincekovo uz domaći ručak i zabavu uz živu glazbu. Na kraju nas domaćin odveo u svoju vinariju gdje smo degustirali njegova vina. Izlet za pamćenje!

 

zakazano Prošli izleti