Polazak: 6,30 sati llica 421  Povratak: u kasnim večernjim satima
Prijevoz: Autobus  Cjiena:  30 izletnika – 140 kn, 40 izletnika – 120 kn
Opis:

Grupa A : Kreće s Poklona 900m – Ošalj vrh 1176m (RPO),  Mali/Veliki Planik 1272m (KT HPO) – Kuća na Koritima – Županj vrh 1130m (KT HPO),  Korita – Brgudac 720m, dužina staze 16 km, 6 sati hoda, na putu se savladava uspon od 500 metara

 

MALA PLANINARSKA SKOLA

Grupa B:  Poklon – Land art staza Stražica-Sapaćica u sklopu Parka prirode Učka, otvorena je 16.07. 2016. godine. lza nje stoji umjetnik Boris Pecigoša koji je osmislio i realizirao ovu umjetničku planinarsku stazu 20 radova land i rock arta , a odličan su odabir za izlet u prirodu u društvu cijele obitelji, obilazak staze razvija svijest o povezanosti čovjeka i prirode, spiralni geoglif, kamena šuma, kameno igralište, labirint, trokut … samo su neke od instalacija . Na stazi dugoj 6 kilometara u hodu od 3 sata savladava se uspon od 250 metara.

Tezina staze:  Grupa A – kondicijski srednje teška, tehnički umjereno zahtjevna

Grupa B – kondicijski lagana, tehnički nezahtjevna

Oprema :

Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima

Vodiči:  Irena Hustić

Grupa A – Vlado Majetić, Igor Gotal-Lukša

Grupa B – Marina Gotal-Lukša, Dragan Turkalj

Napomena:  Na putu slijedimo upute Stožera po pitanju zaštite od covida 19
Prijave i informacije : Irena  091 489 9767
 

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vrenmenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Arhiva Prošli izleti