- PD Medvednica - http://pdmedvednica.hr -

VAGANSKI VRH – 11.9.2021.

Polazak: 7,00 sati llica 421  Povratak: u večernjim satima
Prijevoz: Autobus do Raduča, kombi do Bunovca  Cjiena:  Autobus 130 kn na bazi 30 izletnika, kombi 80  kn
Opis:

Od  visoravni Bunovac planinarska staza  vodi po travnjaku pa ulazi u visoku bukovu šumu, u kojoj započinje  uspon, najprije do travnate Cesarove doline. Planinarska staza presijeca spomenutu dolinu i kod ostataka Malovanskih stanova zakreće lijevo, nastavlja kroz klekovinu dok se ne dođe na križanje s Velebitskom grebenskom stazom.

U ovoj točki je križanje planinarskih putova, lijevo prema Svetom Brdu, desno prema Vaganskom vrhu.  Planinarska staza nakon skretanja ponovo vodi kroz klekovinu, gubi 40-tak metara dosegnute nadmorske visine, prolazi po sjevemom obronku vrhova Brundo i Liburnija na  kojem se ponovo počinje uspinjati i neposredno ispod vršnog grebena na ovu stazu se priključuje “Lipa staza”, nakon čega slijedi malo oštriji uspon po travnatoj goleti na sam vrh.

Vidici s vrha su neometani u svim smjerovima. Vrh je označen gomilom kamenja u koju je zataknut drveni križ, a na jednoj  većoj kamenoj ploči je natpis s imenom vrha i nadmorskom visinom.

Tezina staze: Srednje teška, duljina staze 5 km, polazna točka 1236 mnv, visinska razlika uspona   896 m, trajanje uspona 2,5 sata
Oprema :

Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima

Vodič: Irena Hustić
Napomena:  Hrana i piće iz ruksaka.

Na putu slijedimo upute Stožera po pitanju zaštite od covida 19

Prijave i informacije : Irena 091 489 9767
 

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vrenmenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Arhiva Prošli izleti