Sv. Gera u proljeće – 22.5.2021.
Polazak:  7,00 sati, parking Ilica 421 Povratak:  oko 20 sati
Prijevoz:   autobus Cijena:  90 kuna na bazi 24 izletnika
Opis:

Put nas vodi do Sošica gdje započinjemo naš uspon. Sošice su na 550 metara nadmorske visine i penjemo na Svetu Geru, vrh HPO visine 1173 metra. Sam uspon traje oko 2 sata i vodi kroz šumu ali i travnate proplanke. S hrvatske strane nalazi se grkokatolička kapela Svetog llije,  a na slovenskoj strani ostaci su kapele Svete Jere. Na vrhu je 80 metarski telekomunikacijski toranj na slovenskoj strani. Najviša  točka označena je visokim betonskim geodetskim stupom s kojeg se pruža lijepi pogled na sve strane.

Nakon kraćeg odmora krećemo prema Pliješu ( vrh HPO 977 m), a zatim za petnaestak minuta dolazimo do doma Vodice koji se smjestio na lijepoj padini u sjeni bjelogoričnih krošanja na visini 830 metara.

Nakon okrijepe i kraćeg odmora krećemo prema našem polazištu, Sošicama.

Na putu penjemo 890 metara visinske razlike i oko 20 kilometara dužine staza.

U programu je predviđena izrada bivka, vježba za polaznike Opće planinarske škole, a za ostale prisjećanje i ponavljanje onog što je već prije naučeno.

Ukupno trajanje hoda oko 6 sati plus 2 sata koje ćemo utrošiti za izradu bivka.

Grupa koja napravi najbolji bivak dobit će u Sošicama zasluženu nagradu.

Na izletu slijedimo upute Stožera.

 

 

Težina staze:  Srednje teška
Oprema:  Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodiči:  Sandra Gouda, Irena Hustić
Napomena: Hrana i piće iz ruksaka ili u usputnim ugostiteljskim objektima ako budu otvoreni.
Prijave i informacije: na broj telefona  091 489 9767, 098 165 5681

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu,  da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Obavijesti Prošli izleti