- PD Medvednica - http://pdmedvednica.hr -

OD GUPČEVE LIPE DO VRAPČA – 15.5.2021.

Od Gupčeve lipe do Vrapča – 15.5.2021.
Polazak:  Željeznička stanica Vrapče u 7,40 Povratak:  u kasnim popodnevnim satima
Prijevoz:  vlak Cijena:  karta za vlak do Stubice … 30 kn
Opis:

Krećemo vlakom iz Vrapča u7,40 i u  Stubicu, uz presjedanje u Zaboku, stižemo u 9,00 sati. Od željezničke stanice krećemo prema Gupčevoj lipi gdje započinje naš uspon na Sljeme.

 

Na putu prolazimo kroz mjesto Hižakovac koje se smatra rodnim mjestom Matije Gupca. U nastavku puta prolazimo suhim koritom potoka Mrzlak pa stižemo do Volarnice, nažalost urušene nadstrešnice koja je van funkcije i strpljivo čeka sanaciju. Staza nas dalje vodi do Hunjke, a onda i na vrh Medvednice –  Sljeme.

Sa Sljemena krećemo prema Grafičaru, Risnjaku i dalje kući u Gornje Vrapče.

Dolaskom na Medvednicu postoji mogućnost silaska u grad autobusom.

Početna visina našeg uspona je 236 metara. Na putu koji iziskuje oko 8 sati hoda prelazimo duljinu od oko 26 kilometara i penjemo visinsku razliku oko 1100 metara.

 

Staza je srednje teška, prolazi uglavnom dobro označenim putovima. Na stazi postoji mogućnost okrijepe jelom i pićem u planinarskim objektima.

 

Težina staze:  srednje teška
Oprema:  Standardna planinarska definirana vremenskim uvjetima
Vodič:  Sandra Gouda
Napomena:  Na putu slijedimo upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Prijave i informacije: na broj telefona  098 165 5681

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu,  da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.  Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Obavijesti Prošli izleti