- PD Medvednica - http://pdmedvednica.hr -

RAVNA GORA – 5.4.2021.

RAVNA GORA – 5.4.2021.
Polazak:  8,30 Ilica 421 Povratak:  oko 19 sati
Prijevoz:  autobus ili osobni automobili (ovisno o broju izletnika) Cijena:  60 – 80 kn, ovisno o broju izletnika i vrsti prijevoza
Opis izleta:

Početna točka ovog izleta je parkiralište hotela Trakoščan, nasuprot dvorca Trakoščan. Od tuda krećemo preko Meljana i radimo kružnu turu preko razgledne piramide  Sv. Tri kralja, zatim preko PD Pusti duh nazad do Meljana, od kojeg se vratimo istim putom uspona do parkirališta dvorca Trakoščan.

Sam vrh Ravne gore (Piramida) vrh je HPO (694 m/nv).

Trajanje hoda je oko 5 sati.

Visina polazišta je 252 metra, a maksimalna visina iznosi 694 metra. Na putu se savladava visinska razlika od 616 metara, a visinska razlika silaska iznosi 628 metara.

Dužina staze je 11 km.

Po povratku još malo lagane šetnje oko jezera i dvorca Trakoščan.

Težina staze:  Srednje teška
Oprema:  Standardna planinarska
Vodič:  Irena Hustić
Napomena:

Hrana i piće iz ruksaka.  U samoj organizaciji izleta slijedimo savjete stožera, maske su obavezne.

Prijave i informacije: na broj telefona  091 489 9767

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost.Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vrenmenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti , vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Obavijesti Prošli izleti