Ćićarija, Veliki i Mali Planik – 2. izlet OPŠ
Subota, 14.03.2020.
Polazak: 07:00 sati Povratak: 20:00
Prijevoz: autobus Cijena: prijevoz akontacija, 30 osoba – 130,00 kn, 50 osoba – 100,00 kn
Opis:

 

Drugi  izlet OPŠ PD Medvednica vodi školarce na Veliki i Mali Planik na Ćićariji. Krećemo od planinarske  kuće Poklon idemo cestom 100 m prema Istri, a potom šumskom cestom gdje nas markacija vodi širokim šumskim putom do livada i krških predjela, nakon kojih ponovno ulazi u šumu. Slijeva u šumi prilazi šumska cesta, pa markacija iz Brgudca, idemo preko vrha Ošalj (1177 m) a zatim se put malo strmije penje na  Mali Planik.
Popet ćemo se na Mali Planik (1259 m) – ljepši i širi vidik nego na Velikom Planiku, te se vraćamo na prijevoj. S prijevoja ima 8′ po travnatoj kosini do Velikog Planika.
Veliki Planik (1272 m) najviši je vrh Ćićarije. Vrh je s istočne strane travnat i kamenit, a s drugih je strana šumovit. Vidik s vrha orijentiran je na Učku, Hrvatsko primorje i Gorski kotar. Nakon obilaska Velikog i Malog Planika vraćamo se prema Poklonu.

Težina staze: srednje teško,  5 sati hoda
Oprema: osnovna planinarska oprema, prilagođena vremenskim uvjetima. Hrana iz ruksaka.
Vodič: Mladen Jakopec
Napomena: u slučaju loših vremenskih uvjeta, izlet se može otkazati.
Prijave i informacije: na broj telefona 091 934 55 67, Mladen Jakopec

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Prošli izleti