- PD Medvednica - http://pdmedvednica.hr -

Zimsko hodočašće na Svetu Geru

Zimsko hodočašće na Svetu Geru
Nedjelja, 26.01.2020. godine
Polazak: Ilica 421, Vrapče – 07:00 sati Povratak: popodne, 17:00 sati
Prijevoz: autobus – automobili Cijena: ovisi o broju sudionika i vrsti prijevoza
Opis:
07:00 – polazak iz Zagreba, vožnja do Sošica

09:00 – polazak iz Sošica prema Sv. Geri, ako bude puno snijega na stazi, težina uspona se mijenja ali pošto će biti veliki broj društava staza će biti ugažena. Teren i uspon nisu previše zahtjevni i sam uspon traje oko 3 sata.

12:00 – Sveta misa u kapelici Sv. Ilije

Na livadici okolo kapelice su na ponudi štandovi sa jelom i pićem i u slučaju lijepog vremena, biti će se ugodno družiti sa ostalim sudionicama pohoda.

Povratak u Sošice traje oko dva sata i u povratku postoji mogućnost ručka u ugostiteljskom objektu. Mogu se obići, crkva Sv. Marije i grkokatolička crkva Sv. Petra i Pavla kao i samostan sestara bazilijanki.

Težina staze: nije previše zahtjevna, ovisi o visini snijega, oko 5 sati hoda
Oprema: osnovna planinarska oprema, prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše i hladnoće, štapovi, kapa, gamašne. Hrana osigurana u Vagabundinoj kolibi.
Vodič: Goran Horvat
Napomena: u slučaju loših vremenskih uvjeta, izlet se može otkazati
Prijave i informacije: na broj telefona 099 815 38 37

 

Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

zakazano Prošli izleti